Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς να σκοτώσεις τον άνδρα σου

Πώς να σκοτώσεις τον άνδρα σου (και να μη σε πιάσουν)
της Κατερίνας Μανανεδάκη
Εκδόσεις Λιβάνη

Έλα τώρα που δεν το έχεις σκεφτεί ούτε μία φορά...
Να τον ξεφορτωθείς και να ησυχάσεις!
Να γλιτώσεις, να ξεμπερδεύεις.

posnaskotoseis
 
Εσύ! Που είσαι καλή, χρυσή, υπέροχη, που σε θέλαν καν και καν, αλλά που στραβώθηκες και πήρες… αυτόν...
Εσύ. Που είσαι η κολόνα της οικογένειας.

Παιδιά, δουλειά, οικιακά, τα κάνεις όλα και δε βγάζεις κιχ.
Κι αυτός... Που, αντί να σου πει ευχαριστώ και μπράβο, σε γράφει και αδιαφορεί, τα φορτώνει όλα στις πλάτες σου και «χαλαρώνει» με τις ώρες μπροστά στον υπολογιστή.

Κι όμως… Όλα τα αντέχεις και τα υπομένεις, γιατί τον αγαπάς.
Μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτεις – τυχαία – πως αυτός σε ΑΠΑΤΑ! Ναι! Έχει το θράσος και να σε ΑΠΑΤΑ! Να έχει ερωμένη!

Μέχρι εδώ ήταν! Το παίρνεις απόφαση.

   Θα τον πετάξεις από το παράθυρο. Θα τον καθαρίσεις με τον καθαριστή για τα κολοκυθάκια (σ.α/σ: τι είναι αυτό, καλέ; Βγαίνει και για αγκινάρες;). Θα τον ταΐσεις δηλητηριασμένο χορτοπιτάκι. Θα τον καρφώσεις με το μαχαίρι της κουζίνας, θα του κόψεις τα φρένα του αυτοκινήτου, δε θα σταματήσεις να αυτοσχεδιάζεις μέχρι να τον αποτελειώσεις.

   Όπως κάνει και η Ξένια με τον Παναγιώτη, που την έχει καταστήσει τάρανδο με την Τασούλα την κοντή.

Μη διστάζεις. Μπες στην ιστορία και κάνε τη ζωή σου καλύτερη.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
KaterinaMananedakiH Κατερίνα Μανανεδάκη είναι δηµοσιογράφος. Έχει δουλέψει στο Mega Channel, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στο Star Channel και στον περιοδικό Τύπο, σε εκδόσεις υψηλής αναγνωσιμότητας και κυκλοφορίας.
 
Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της «Έχετε Μήνυµα στο Κινητό σας», που πρόκειται να γίνει κινηματογραφική ταινία, «Διαζύγιο αλά Ελληνικά», «Τι Τραβάµε κι Εµείς οι Μάνες!», το οποίο έχει µμεταφραστεί ήδη στα γερµανικά, «Ουουου Μοιχεύσεις!», «Στο Μεγάλο Κρεβάτι της Show biz», «Μάµα 2 και ο Μπαµπάς στον Κόσµο του!», «Για Έναν Άντρα», «Ίδια η Μάνα σου Έγινες», «Είναι Τρελές Αυτές οι Γυναίκες!», καθώς και τα παιδικά «Παλιά Επαγγέλµατα, Ζωντανέψτεεε...!», «Ο Βίτα και η Μίνη Κυνηγούν µια Βιταµίνη», που έγινε θεατρική παράσταση στη σκηνή του θεάτρου Αμιράλ, και «Ποιος Φοβάται τα Μικρόβια;», σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής του Πανεπιστηµίου Αθηνών Παναγιώτη Σπυρίδη.

   Μέσα σε ένα παροξυσμό θυμού η Ξένια προσπαθεί να χωνέψει το κέρατο από τον Παναγιώτη.

   Βεβαίως το κέρατο όπως γνωρίζετε... δύσκολα χωνεύεται, οπότε η ηρωίδα προσπαθεί να βρει τρόπους εξόντωσης του εν λόγω άπιστου.

   Ένα βιβλίο για τις σχέσεις, μια ιστορία με δολοφονικό χιούμορ, ένα διαμάντι από αυτά που μας έχει συνηθίσει η Μανανεδάκη.

   Την ακολουθώ χρόνια τώρα και σε κάθε βιβλίο της, παρόλο που το θέμα είναι άκρως σοβαρό, βρίσκει πάντα τρόπο να το παρουσιάζει από την πιο κωμική του πλευρά, να κάνει τον αναγνώστη να γελάει και να προβληματίζεται ταυτόχρονα.

   Το "Πώς να σκοτώσεις τον άνδρα σου" μιλά για τη μοιχεία, για τις σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει και ο παροξυσμός συναισθημάτων της Ξένιας θυμίζει τις φορές που ενώ ξέρεις πραγματικά τι συμβαίνει, οι παρωπίδες δεν σε αφήνουν να δεις καθαρά. Μέσα από το θυμό και τη φαντασία η Ξένια προσπαθεί να ισορροπήσει. Δεν παίρνει απόφαση να τον αφήσει, θέλει την παραδειγματική εξόντωση του Παναγιώτη. Δεν κατάλαβε πως μέσα από τη ρουτίνα χάλασε η σχέση, άλλαξαν οι προτεραιότητές τους ως ζευγάρι, πέρασε από τη γυναίκα στη μητέρα και σύζυγο. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν φταίει ποτέ ο ένας όταν μια σχέση χωλαίνει. Όταν έρχεται ο έρωτας όμως... οι δολοφονικές τάσεις καλμάρουν και όλα μπαίνουν στη θέση τους...

   Ένα βιβλίο, με το οποίο θα γελάσετε με την ψυχή σας, θα συζητήσετε με τις φίλες σας και θα προβληματιστείτε.

Προσοχή... στις αγύμναστες αναγνώστριες! Το γέλιο κάνει κοιλιακούς!
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνέντευξη με τους Spitfire στο noizy.gr

Lead Me On… My Way! (Ή αλλιώς… κάτι σαν πρόλογος)   Οι Spitfire μας συντροφεύουν εδώ και είκοσι επτά χρόνια περίπου και οι θύμησες είναι πολλές… παρά πολλές. Αν μάλιστα οι καντεμιές δεν ήταν περισσότερες, ίσως μάλιστα να μιλούσαμε τώρα για μία μπάντα φαινόμενο στον παγκόσμιο χάρτη του σκληρού Ροκ. Τι, εκπλήσσεστε; Καλά, δεν έχετε ακούσει το “First Attack”; Τότε, τι γκριμάτσες είναι αυτές; Τα πράγματα είναι πολύ απλά… Μιλάμε για ένα ντεμπούτο-φωτιά και για ένα σπουδαίο δίσκο (Die Fighting), που ήλθε να μας βρει το 2009… Είχα μιλήσει κι εγώ τότε με τον Ηλία, στα πλαίσια μιας συνέντευξης, και έλεγα από μέσα μου πως μπορεί να ξορκίστηκε η ρημαδοκατάρα, μπορεί να μην χρειαστεί να περιμένουμε πάλι είκοσι-τόσα χρόνια για καινούργια δουλειά… Δεν έχω ιδέα τι επιφυλάσσει το μέλλον στα παιδιά, κανείς δεν μπορεί να έχει φυσικά, πλην όμως ξέρω ότι αυτό το αεροπλάνο δεν θέλει να σταματήσει να πετάει!   Η Μαίρη Ζαρακοβίτη συναντήθηκε με τους Spitfire και μας έφερε μια συνέντευξη-ποταμό.

Η Διαδρομή

Η Διαδρομή Του Γιώργου Παπακωνσταντή Εκδόσεις Λιβάνη    Ο Άγγελος, ένας άνδρας σχετικά επιτυχημένος, όταν μαθαίνει ότι είναι σοβαρά άρρωστος και οι γιατροί του δίνουν τέσσερις με πέντε μήνες ζωής, αντί να προσπαθήσει να θεραπευτεί, φεύγει για ένα μοναχικό ταξίδι στην Ευρώπη, αλλά στην πραγματικότητα ξεκινά ένα ταξίδι μέσα του, στο παρελθόν και στις σκέψεις του, κάτω από την πίεση ότι η ζωή του τελειώνει.    Στο ταξίδι αυτό επανέρχονται και «συγκρούονται» ξανά οι δυο μεγάλες αγάπες της ζωής του, επαναφέροντας τα βασικά διλήμματα ανάμεσα στα πρέπει και στα θέλω.    «Η Διαδρομή» είναι μια περιπλάνηση ανάμεσα στους απολογισμούς της ζωής και στην καταλυτική επίδραση του έρωτα μπροστά στον χρόνο που τελειώνει. Μια αναδρομή σε σκέψεις, σχέσεις και συναισθήματα ενός ανθρώπου που προσπαθεί να δημιουργήσει καινούρια θέληση για ζωή.    Ένα ταξίδι στο παρελθόν για άντληση δύναμης για το μέλλον.  Ένα ταξίδι στην Ελπίδα. Λίγα λόγια για το συγγραφέα    Ο Γιώργος Παπακων

Sabaton, Accept, Twilight Force LiVE @ Piraeus 117 Academy

   Αυτό το live το περίμενα πολύ καιρό. Οι Sabaton είναι μια μπάντα που μας έχει κερδίσει με το πείσμα της, τη μεθοδικότητά της και την αγάπη της για την ιστορία και ιδιαίτερα για την ιστορία της χώρας μας. Όσο για τους Accept, τα λόγια φαντάζουν λίγα μπρος σε αυτούς τους θρύλους του metal. Όταν επισκέπτονται τη χώρα είναι για εμάς εθνική γιορτή. Μεγαλώσαμε μαζί τους, περπατήσαμε τα μονοπάτια της μουσικής τους, γαλουχηθήκαμε με τις μελωδίες τους. Τώρα για τους Twilight Force, ήτο για μένα διακαής πόθος να τους δω ζωντανά, να ανακαλύψω τη μουσική τους και να επιβεβαιώσω την αρχική μου γνώμη ότι αυτά τα παιδιά πατάνε σταθερά και κινούνται προς την κορυφή. Διαβάστε περισσότερα στο  noizy.gr